Железничарското дерби: Локомотив (София) срещу Локомотив (Пловдив) в Първа Лига

Столичани срещу пловдивчани в Първа Лига

Българската Първа Лига вече започна. Насладихме се на някои дербита и резултатите не разочароваха. След приключилото тазгодишно трансферно лято отборите инвестираха в нови попълнения и навлязоха в следващия етап на своето развитие. Предстои да видим докъде в изграждането на селекциите си са стигнали отборите на Локомотив (София) и Локомотив (Пловдив).

Железничарското дерби ни гарантира заряд и много емоции. Столичани изглежда вървят в правилната посока под ръководството на Станислав Генчев и са уверени след последните резултати в първенството. Срещу тях застават възпитаниците на Александър Томаш, които са в страхотна форма последните мачове и ще се постараят да продължат с добрите представяния. Мачът ще се излъчи на 15 август, понеделник, в 18:00 българско време на стадион “Локомотив” в София.

Възходът на Локомотив (София)

Миналата година Локомотив (София) се завърна триумфално в българския елит. Един от най – славните български отбори отново щеше да се състезава с най – добрите отбори на България в Първа Лига. Въпреки огромното щастие, голяма част от българските анализатори не даваха големи шансове на “железничарите” да се задържат в Българската Първа Лига за повече от един сезон. Локомотив (София) премина през някои доста тежки мачове и в един момент надеждата за спасение не блестеше кой знае колко ярко за привържениците на отбора. В крайна сметка Железничарите показаха своите възможности запазиха елитния си статут в първенството.

От началото на новия сезон отборът е воден от Станислав Генчев. Ръководството гласува доверие на бившия треньор на Лудогорец. Генчев притежава нужния опит в Българската Първа Лига и знае какво е необходимо, за да пожънеш успехи.
През този сезон Локомотив (София) се намира в добра форма и изглежда готов да се подобрява все повече и повече. Най – забележителният резултат до момента безспорно е равенството срещу ЦСКА – София. Последните два мача завършиха с категорични победи за столичани и то без да допуснат гол в своята врата. Това говори много за израстването както в атакуващ, така и в защитен план.

Страхотно впечатление прави нападателят на столичани Димитър Митков. Юношата на Лудогорец стана част от състава на “железничарите” през януари месец тази година и до този момент има 4 гола в 4 мача. Дали ще успее да порази и вратата на Локомотив (Пловдив)?

Пловдивчани във форма преди дербито

Суперлативите за състава на Локомотив (София) са напълно заслужени. Предстоящият им съперник в Българската Първа Лига – Локомотив (Пловдив, също има с какво да се похвали откъм представяне на терена. “Смърфовете” играят страхотен футбол от началото на сезона под ръководството на Александър Томаш. Това, от което треньорът трябва да е истински доволен е борбеността, която демонстрира отборът. Локомотив (София) записа значителна победа с 1:0 срещу Арда (Кърджали). През голяма част от мача възпитаниците на Александър Томаш трябваше да се борят срещу своя съперник с човек по – малко. Въпреки трудностите Локомотив (Пловдив) показа сърце и душа. Заслужено, към момента, “смърфовете” заемат първата позиция в класирането на Българската Първа Лига.

Единствената загуба до момента за “смърфовете” дойде срещу амбициозния състав на Лудогорец, който успоредно с ангажиментите в първенството се доказва и в Европа.
Александър Томаш осъзнава потенциала, с който неговия отбор разполага. Локомотив (Пловдив) засега върви в правилната посока откъм преследване на местата, които дават право на участие в евротурнирите. Предстои да разберем дали ще се справят успешно в железничарското дерби.

На какво да залагаме

Добрата форма, в която се намират и двата отбора създава страхотни предпоставки за един незабравим двубой. Коефициентите са изключително близки. Победа за домакините от Локомотив (София) е оценена на 2.87* към момента. Триумф за гостите от Пловдив пък е с 2.55 до този момент. Възможността за равенство е 3.25 коефициент в Betano.bg.
Наблюдава се леко предимство за Локомотив (Пловдив) в исторически план за това съперничество. В 16 – те мача, които тези два отбора са изиграли, символичните гости са били победители в 8 от тях срещу 6 за столичани и 2 равенства.

Поради динамичните резултати, които са се получили до момента в това съперничество, трудно бихме прогнозирали дали ще видим множество от попадения. Все пак на дневен ред си остава възможността за над 2.5 попадения в двубоя. Това се дължи на страхотното представяне в първенството на двата отбора. Над 2.5 попадения е с 2.25 коефициент в Betano.bg към този момент.

Задоволителни коефициенти предлага пазарът “Първо полувреме/Краен резултат”. В цели три от последните четири мача между тези два съперника имаме равенство през първото полувреме. Това може да ви послужи като ориентир при изграждането на фиша ви с потенциален пазар “Първо полувреме/Краен резултат”.

Специално за пазара “Първо полувреме/Краен резултат” предлагаме и специалната ни оферта “Нулево равенство”. Ако заложите конкретно на този пазар или на “Точен резултат”, при нулево равенство в редовните 90 минути игра, сумата на вашия залог се връща обратно във вашия профил. Подсигурете залога ви и винаги бъдете от печелившата страна с Betano.bg

Кой ще надделее в железничарското дерби? Не пропускайте да направите своя залог в Betano.bg още сега. Изберете вашия победител още сега. Желаем ви много успехи и печеливши фишове.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: