Българска Първа Лига сезон 2022/23: програма, общи очаквания и прогнози

Първа Лига сезон 2022/23 – програма

Новият сезон на най – силното българско първенство по футбол започва съвсем скоро. Откриващият ден е планиран за 8 юли, като тогава ще видим два шампионатни двубоя.

Тежки задачи очакват новодошлите отбори още на старта. Хебър (Пазарджик) гостува в “Коматево” на Ботев (Пловдив) в откриващия двубой за сезона. Във втората среща за деня, друг от новобранците, Септември (София) приема шампиона Лудогорец. Третият и последен новак в тазгодишното издания на Първа лига Спартак (Варна) ще започне кампания с домакинство над Славия.

Друг приковаващ вниманието сблъсък е този между ЦСКА 1948 и Левски. Носителят на Купата на България ще се опита да открие сезона с победа за пръв път от сезон 2019/20 насам.

Вероятно няма да е изненада за никого, ако кажем, че Лудогорец е големият фаворит за спечелването на титлата на Първа Българска Лига през предстоящия сезон. Разградчани печелят отличието единадесет поредни години. Така те заемат третото място по най – много спечелени титли, отстъпвайки само на ЦСКА (31) и Левски (26).

“Сините” завършиха много силно последния си сезон в Първа лига. Спечелиха Купата на България, побеждавайки Лудогорец на два пъти на полуфинал и ЦСКА – София на финал. Това е основна причина да смятаме, че Левски би могъл да се противопостави на “зелените” в битката за титлата. Разбира се, ЦСКА – София също влиза в това число, който завърши най – близо до първото място през изминалия сезон.

Пожелаваме си едно добро начало на новата кампания, а всички мачове от Първа лига може да намерите в нашия сайт Betano.bg.

Какво може да очакваме от новия сезон на Първа лига?

Новият сезон в най – силното българско първенство определено ще е много интересен и драматичен.

Първото място е сочено за тима на Лудогорец. Това обаче не е гаранция, че ще се случи така. Както са казали хората: “Топката е кръгла, всичко може да се случи”. Първото място не е единственото, което буди интерес у българския футболен запалянко.

Разбира се, борбата за местата, които дават европейско участие, както и битката за оставане в елита са доста оспорвани и интригуващи.

Сред отборите, които може да очакваме да заемат високи позиции в класирането са; Лудогорец (фаворит за титлата), Левски и ЦСКА – София (най – явни претенденти), както и Ботев (Пловдив), който ще се бори за ново евро участие. “Канарчетата” завършиха на пет точки от второто място и тази година са мотивирани за нещо повече.

Не трябва да забравяме за малко по – скромните, но изключително качествени и добре сложени тимове на Черно Море и Славия. Два отбора, които завършиха в топ 6 през миналия сезон.

Кои отбори очаква да се борят за спасение?

Сезон 2022/23 на Първа лига се различава от предния с това, че отборите, които ще вземат участие са вече 16, а не 14. Това означава, че ще станем свидетели на повече сблъсъци по българските терени. Като най – очевидни заподозрени бихме посочили трите новобранеца. Това са именно Хебър (Пазарджик), Септември (София) и Спартак (Варна). Отборите на Локомотив (София), Пирин (Благоевград) и Ботев (Враца) оцеляха в миналогодишната битка за изпадане и този сезон ще направят всичко необходимо да избегнат нова такава.

Тазгодишното съревнование в долната половина на класирането вещае много емоции. Определено всички отбори заслужават и имат качествата на играят дълго време в елита.

Прогноза за класирането в Първа лига

Най – очевидната прогноза е тази на Лудогорец да спечели титлата за 12-ти пореден път. С това обаче, далеч не се изчерпват възможностите за залагане в Първа Лига.

Betanо предлага разнообразие от най – различни пазари, които не се срещат навсякъде. Коефициентите, които предлагаме са интригуващи. Има много интересни опции, като например Поискай залог, Bet Builder, 2 гола аванс и много други.
Bet Builder е опция, с която може да комбинирате различни събития от един и същ пазар без драстична промяна в коефициентите.

Много победи може да очакваме от отборите на Левски, ЦСКА – София и Ботев Пловдив. Всички тези клубове играят доста нападателен футбол, така че може да очакваме и голове в техните срещи.

Колкото до борбата за оставане в най – силната българска лига, там прогнозата е трудна, тъй като отборите са с доста сходни възможности.

Така с нетърпение очакваме началото на футбола в България, което ще донесе много емоции. Betano ви пожелава много късмет и не забравяйте да се забавлявате докато играете при нас!

Автор: Николай Василев

Следвайте ни и споделете: