Поредно зрелище в Англия. Битката за топ 4 става все по-оспорвана – Манчестър Юнайтед – Челси

27 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Поредно зрелище в Англия. Битката за топ 4 става все по-оспорвана – Манчестър Юнайтед – Челси

Топ 4 – две места, пет отбора. Кой ще грабне последните два билета за Шампионска лига?

Битката за топ 4 във Висшата лига става все по-интересна след всеки изминал кръг. След като отборите на Манчестър Сити и Ливърпул си осигуриха участие в Шампионска лига на есен, кандидатите за последните две места даващи право на участие в най-престижния европейски клубен турнир стават цели пет. Това са тимовете на Челси, Тотнъм, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Уест Хям.

В четвъртък на 28 април един срещу друг се изправят два от претендентите за първата четворка. Манчестър Юнайтед ще излезе срещу Челси на “Олд Трафорд”. Това е двубой от 37-ия кръг, който бе изтеглен по-рано, тъй като Челси ще играе финал за ФА Къп ден по – рано от насрочената за този кръг дата. Двата английски колоса показват колебания от началото на сезона и срещата се очертава да бъде равностойна.

Кой ще излезе като краен победител и кой ще направи важната крачка към така желания топ 4, ще разберем след по – малко от седмица. Повече за това събитие може да намерите на Betano.bg.

Манчестър Юнайтед – Челси

“Червените дяволи” посрещат своя лондонски съперник на “Олд Трафорд” на 28 април от 21:45 часа българско време.

Първият двубой между двата тима по-рано през сезона завърши при резултат 1:1. Джейдън Санчо откри резултата след грешка на Жоржиньо в началото на второто полувреме. Италианецът се реваншира в 69-та минута след точно изпълнена дузпа. Челси доминираше през целия мач, но не успя да се добере до трите точки.

“Сините” не се славят с добри резултати срещу Ман Юнайтед във Висшата лига. Последната победа на “лондончани” над този съперник в първенството бе през далечната 2017-а година, когато Алваро Мората донесе минимална победа на своя тим. От тогава насам, двата клуба са изиграли осем двубоя по между си. Статистиката в тях е, три победи за Манчестър Юнайтед, нито една за Челси и цели пет равенства.

Формата на двата отбора в последно време подлежи на резки промени, като и двата тима редуват победи и загуби.

Челси се намира в по – изгодна позиция, заемайки третото място във временното класиране. Момчетата на Томас Тухел са извоювали 62 точки след изиграването на 31 кръга. От друга страна, Ман Юнайтед се намира на 6-а позиция с актив от 54 точки. Те изостават с три точки от Тотнъм, който е на 4-о място. По-лошото тук е, че хората на Ралф Рангник са изиграли един мач повече от “шпорите” и разликата може да набъбне на седем точки.
“Червените дяволи” не могат да си позволят повече грешки, ако искат да играят в групите на Шампионска лига през следващия сезон.

Възможно ли е Юнайтед да запише нова победа над Челси или ще станем свидетели на поредното равенство между тях? А защо не, “сините” най-накрая да прекъснат серията без победи над този съперник и да направи влизането им в топ 4 близо до невъзможното?

Със сигурност ни очаква много интересен двубой във Висшата Лига в Англия, а как ще завърши той, предстои да разберем съвсем скоро.

Прогноза и потенциални залози

Като правим прогноза, трябва да помним, че това е особен тип дерби, в което играта на двата отбора не определя крайния изход. В последните няколко срещи между двата тима, Челси обикновено доминира, но Ман Юнайтед си тръгва по-доволен. Подобно развитие на двубоя не би изненадало никого.

Челси е сочен за фаворит в срещата. Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Манчестър Юнайтед е 3.00*, а този на Челси – 2.32. Коефициентът за равенство е 3.55.

Двата отбора показват колебания във фаза защита в последно време. Може да очакваме попадения от двете страни. Коефициентът за гол/гол е 1.65. Коефициент, който спокойно може да се комбинира в множествен залог. По-горе споменахме, че Челси не се чувства комфортно играейки срещу “червените дяволи” през последните години. Това е добра причина да се пробва пазара “двоен шанс” – 1Х, като коефициентът тук е 1.65.

Събитието предпоставя голям брой възможности за залагане. В Betano предлагаме и широк набор от пазари. Изборът е ваш, а ние ви пожелаваме късмет и не забравяйте да се забавлявате с играта в Betano.bg.

Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Висша Лига Англия
Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Висша Лига Англия 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Висша Лига Англия 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Висша Лига Англия 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

Висша Лига Англия 22 ное.

Класика за “добре дошли” във Висшата лига след паузата за европейски квалификации

ЗАРЕДИ ОЩЕ