Ще успее ли Челси да грабне ФА Къп от третия опит в последните три сезона? – Челси – Ливърпул

12 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще успее ли Челси да грабне ФА Къп от третия опит в последните три сезона? – Челси – Ливърпул

ФА Къп – финал

На 14 май ще се изиграе поредния финал за Купата на футболната асоциация, по – известна като ФА Къп. Това е най-старото футболно състезание в света. Тази година, сили за отличието ще премерят отборите на Челси и Ливърпул.

“Лондончани” се класират за трети пореден финал в надпреварата, като предишните два бяха загубени от Арсенал и Лестър.

Ливърпул ще спори за пръв път за трофея от сезон 2011/12 насам. Тогавашният съперник на “мърсисайдци” отново бе Челси, който излезе като краен победител, побеждавайки “червените” с 2:1.

Ливърпул вече победи “сините” на финала за Карабао Къп по-рано през сезона. Ще успее ли да го направи отново и да вземе своя реванш от сблъсъка преди десет сезона? А защо не късметът най-накрая да се усмихне на Челси в турнира?

Отговор на всички тези въпроси ще научим съвсем скоро.
Повече информация за това събитие може да намерите на нашия сайт Betano.bg.

Пътят на Челси до финала

Челси безспорно се чувства много комфортно в този турнир. Тяхното участие започна в третия кръг, където срещнаха петодивизионния тим на Честърфийлд. Разбира се, Челси безпроблемно отстрани своя съперник, побеждавайки го с 5:1.

Жребият в четвъртия кръг отреди Плимут за следващ противник на “сините”. Плимут се подвизава в третото ниво на английския футбол, но въпреки това оказа сериозна съпротива на един от най-добрите отбори на острова. Редовното време завърши при резултат 1:1. Наложи се да се играе допълнително време, за да се определи победителя в мача. По-големият опит на Челси оказа влияние и спечели двубоя с 2:1. Плимут може да съжалява, тъй като изпусна дузпа в 118-та минута.
Челси продължи да изтегля по-ниско дивизионни отбори, като следващ такъв бе Лутън Таун. Срещата отново не бе от най-лесните за “лондончани”, които се нуждаеха от обрат за да продължат напред. Лутън водеше с 2:1 на почивката, но през второто полувреме състезателите на Томас Тухел вдигнаха оборотите и отбелязаха две безотвени попадения. Така с резултат 3:2, Челси продължи в следващата фаза на турнира.

Благоприятният жребий в тазгодишното издание на ФА Къп продължи за Челси, като съперник на четвъртфиналите бе Мидълзбро. Този път, Челси подходи сериозно и записа рутинна победа с 2:0.

Съперникът на “сините” на полуфиналите отново бе определен чрез жребий, като възможните варианти бяха – Манчестър Сити, Ливърпул и Кристал Палас. Късметът отново бе на страната на Челси, който изтегли Кристал Палас за свой опонент. Мачът се игра на “Уембли”, а победител в това лондонско дерби бе Челси (2:0).

Челси се класира на трети пореден финал. Дали късметът им няма да ги изостави в последния момент, или той ще продължи да бди над тях? Както са казали хората, трети път за късмет!

Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Челси е 3.60.

Пътят на Ливърпул до финалa

Пътят на Ливърпул до финала бе една идея по-тежък, но в никакъв случай не може да кажем, че бе от най-трудните.Турнирът за “мърсисайдци” започна с домакинска победа с 4:1 над Шрусбъри Таун, който играе в Лига 1 (трето ниво).

Следващият съперник за “червените” бе Кардиф. Втородивизионният тим се държа доста прилично на “Анфийлд”, като дори се оттегли при нулево равенство на почивката. За тяхно съжаление, класата си каза думата и те бяха пометени с 3:1 през второто полувреме.

В петия кръг, Юрген Клоп и компания посрещнаха отбор от Висшата лига. Това бе тима на Норич. Тук дойдоха първите малко по-сериозни затруднения за Ливърпул, но въпреки това, те спечелиха минимално с 2:1.
На четвъртфиналите, Ливърпул гостуваше за първи път. Противникът бе Нотингам Форест. Това определено не бе лесна задача, като “Форест” е един от най-големите кандидати за завръщане в елита. Въпреки това, Ливърпул успя да се справи с нея, побеждавайки съперника си с 1:0.

Така дойде и мега сблъсъкът с Манчестър Сити на полуфинал. Срещата на “Уембли” бе изключително оспорвана. Това е нещо, което не бихме си помислили да кажем след края на първото полувреме. Двата отбора се оттеглиха на почивката с аванс от 3:0 за Ливърпул. В голмайстори за червените се превърнаха Ибрахима Конате и Садио Мане на два пъти. Много специалнисти бяха отписали шансовете на “Сити” през второто полувреме, но те доказаха, че могат да се борят дори в трудни ситуации. Джак Грийлиш успя да върне едно попадение едва две минути след подновяването на играта, което върна увереността на играчите. Те успяха да вкарат още един гол до края на срещата, което за тяхно съжаление, не бе достатъчно.

Така “мърсисайдци” се класираха на финал, където ще срещнат Челси.
Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Ливърпул е 2.02.

Прогноза и потенциални залози

Двубоите между Челси и Ливърпул са изключително равностойни от известно време насам. А спечелването на трофей като ФА Къп си струва.
Двата отбора завършиха три пъти на равно през този сезон, два пъти за първенство и един път на финала за Карабао къп, където бяха нужни дузпи, за да се определи шампиона.

Въпреки, че “червените” са сочени за основни фаворити за ФА Къп, не бива да подценяваме тима на Челси, който има един последен шанс за трофей през този сезон.

Със сигурност ни очаква равностоен мач, който е труден за прогнозиране. Коефициентът на Челси е доста висок и би бил подходящ за евентуален фиш. От друга страна, този на Ливърпул също не е лош и може да се комбинира с други събития.

Betano се е погрижил да предостави широк набор от пазари за подобни случаи, в които трудно бихме определили крайния победител. И след като имате футболната прогноза и информацията до тук, ще оставим финалното решението на вас.
Екипът на Betano ви пожелава приятна игра и не изпускайте големия английски сблъсък между Челси и Ливърпул на 14 май от 18:45 часа.

Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Футбол
Футбол 21 мар.

BETANO oпредели шампионите от топ 5 първенства! Залозите са изплатени

Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

ЗАРЕДИ ОЩЕ