ФА Къп: Челси срещу Кристъл Палас – коефициенти, прогнози и залози

Лондонски сблъсък на полуфиналите

Турнирът ФА Къп предизвиква респект във всеки един футболен фен със своята история. Най – старият футболен клубен турнир на планетата ни е подарявал безброй запомнящи се моменти, които са останали завинаги в историята. През този сезон един от полуфиналните сблъсъци е този между Челси и Кристъл Палас. “Орлите” ще се опитат да затруднят максимално европейските шампиони и ще се опитат да надградят още върху стойностното си представяне от началото на сезона. Възпитаниците на Томас Тухел пък ще се борят отново да достигнат до финала на ФА Къп. Миналата година Челси бе надигран от Лестър на финала и “лисиците” им измъкнаха трофея с минималното 1:0.
Мачът ще се изиграе на 17 април от 18:30 българско време на стадион “Уембли”

Несигурността в лагера на Челси

От самото начало на сезона очакванията бяха три отбора да доминират в английските първенства – Манчестър Сити, Ливърпул и Челси. В хода на кампанията стана ясно кои ще са недостижимите места в класирането на Висшата лига. Сити и Ливърпул продължават да спорят за титлата, докато Челси бетонира третото място. Последните мачове обаче бяха микс от възходи и падения за феновете на Челси. Загубата срещу Реал Мадрид в първия мач от четвъртфиналите на Шампионска лига щеше да е приемлива, ако “сините” не бяха направили толкова грешки. Победата сякаш дойде прекалено лесно за испанците. Това постави англичаните в неизгодна позиция преди реванша на “Сантяго Бернабеу.”

Последва и шокиращо поражение от непретенциозния състав на Брентфорд с 1:4 в английското първенство. Впоследствие пък беше разгромен състава на Саутхямптън с 6:0, което отне от разочарованието в лагера на “сините.”

Въпреки богатият микс от емоции, Челси ще очаква с нетърпение сблъсъка с Кристъл Палас, за да надгради върху последния си резултат във Висшата лига на Англия.

Възходът на “орлите”

Назначаването на Патрик Виера се оказа страхотен ход от страна на ръководството на Кристъл Палас. Французинът вдигна духа в съблекалнята и поведе “орлите” нагоре в таблицата. Под негово ръководство своя потенциал започнаха да разкриват играчи като Конър Галахар, Уилфред Заха и Майкъл Олисе. Последният има най – много асистенции за Палас към момента. Заха пък е голмайстор за отбора до момента с 10 гола и 1 асистенция в първенството до момента. Галахар играе ключова роля в средата на игрището и създава положения за своите съотборници. Тези тримата са в основата за успешната революция на Патрик Виера начело на отбора.

Отборът се намира в серия от 7 поредни мача без загуба във всички турнири – 5 победи и само 2 равенства. Сред тези резултати се отличават победи срещу Арсенал във Висшата лига с 3:0 и нулево равенство срещу Манчестър Сити. Последният мач на Палас в ФА Къп също беше впечатляващ – разгром с 4:0 срещу Евертън. По този начин възпитаниците на Виера заслужено достигнаха до полуфиналите на ФА Къп и се изправят пред поредното голямо предизвикателство.

Коефициенти, прогнози и пазари

Нашите букмейкъри са поставили Челси в ролята на фаворит в този мач с 1.57* коефициент да спечелят мача и 1.28 да се класират на финала. “Орлите” са с 6.10 коефициент да триумфират в двубоя и с 3.75 да отстранят своя съперник.

Шансът за равенство е с коефициент 4.00. Подобен развой е малко вероятен. От последните 19 мача между Челси и Кристъл Палас нито един не е завършил наравно. Предимството в исторически план относно това съперничество категорично е на страната на Челси. От тези 19 мача хората на Тухел са се поздравили с победата 15 пъти срещу само 4 успеха за Палас.

Този мач гарантира резултатност според статистиката. Цели четири от последните 5 мача във всички турнири между тези два отбора са завършили с поне 3 реализирани попадения. В цели три от тези четири мача пък са били отбелязани поне 4 гола. В този случай имаме разнообразие от пазари, на които да заложите. “Краен резултат и Над/Под 3.5 или 4.5” съвсем спокойно могат да намерят място във вашия фиш. Победа за Челси и над 3.5 е с 4.20 коефициент към момента в Betano.bg. Същият резултат, но с над 4.5 реализирани голове е с 7.10 коефициент до този момент.

Челси има само една суха мрежа във мачовете си в ФА Къп. Предвид резултатността и на двата отбора можете да се възползвате и от пазара “Краен резултат и двата отбора да отбележат гол.” Краен резултат за Челси и двата отбора да отбележат е с 3.45 коефициент към момента. Победа за Палас и гол за двата отбора пък е с 11.50 коефициент в Betano.bg до този момент.

Ще стигне ли Челси отново до последния етап в ФА Къп или Патрик Виера ще класира “орлите” на финал в най-стария клубен турнир за първи път от 2016 година? Изживейте магията на ФА Къп през призмата на Betano.bg. Пожелаваме ви много печеливши фишове и не спирайте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: