Шампионски сблъсък на 1/8 финалите в Шампионска лига – / Челси срещу Лил /

Челси – Лил

Жребият в осминафиналната фаза предопредели шампионски сблъсък. Един срещу друг излизат настоящият европейски и световен клубен шампион Челси и шампионът на Франция Лил в 1/8 финалите в Шампионска лига.
Двата отбора са се срещали само два пъти досега в Шампионска лига. Това се случи през сезон 2019/2020, когато съдбата ги срещна в груповата фаза. “Лондончани” излязоха, като краен победител и в двете срещи. И двата сблъсъка завършиха с резултат 2:1 в тяхна полза.
Ще продължи ли приказката на Челси на европейската сцена или Лил ще поднесе изненадата в тазгодишното издание на турнира? Всичко това предстои да разберем в следващите няколко седмици. Първият мач е във вторник вечер на 22.02. от 22:00 часа на “Стамфорд Бридж”.

Пътят на Челси до осминафиналите

Челси на пръв поглед имаше лесна за преодоляване група. Прогнозите се сбъднаха, като “синитие” бързо бързо си осигуриха продължаване напред. Единственият въпрос беше дали ще си осигурят първото място или не. За тяхно съжаление, те не успяха да го извоюват, след като в последния мач от груповата фаза си спретнаха зрелищно реми със Зенит (3:3). По този начин те останаха на втора позиция с 13 точки, отстъпвайки само на Ювентус, който завърши първи с 15 точки. Ако изключим споменатия двубой с руския гранд, настоящите шампиони на Европа се представиха доста солидно, като в първите си 5 мача, те записаха четири чисти победи и една загуба. Тази загуба бе претърпяна в Италия от отбора на Ювентус. В ответния мач “лондончани” си върнаха по категоричен начин с 4:0. Головата разлика, с която Челси завърши е 13:4. Това е един добър показател преди двубоите от осминафиналите срещу Лил.
Важно е да отбележим контузиите, с които се сблъсква английския гранд. Като сигурни отсъстващи може да отбележим Бен Чилуел и Калъм Хъдсън-Одой. Под въпрос са капитанът Сезар Аспиликуета, Рийс Джеймс и Мейсън Маунт. Както виждаме, това са все основни играчи. Като прибавим колебливата форма, в която се намира тима напоследък, победата далеч не изглежда толкова сигурна.
Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Челси е 1.35*.

Пътят на Лил до осминафиналите

Групата на Лил беше доста по – завързана, като до последния кръг не се знаеше кой ще продължи към осминафиналите.
Участниците в тази група, освен Лил, бяха Залцбург, Севиля и Волфсбург. Французите завършиха първи с 11 точки, а Залцбург втори с 10 точки. Севиля продължи към любимия си турнир Лига Европа, а немците отпаднаха от евротурнирите.
Шампионите на Франция не се славят с голяма резултатност. Те отбелязаха едва 7 гола в шест мача и допуснаха само 4.
“Мастифите” не се намират в най – добрата си форма, но тук става въпрос за мач от Шампионска лига. Формата не е най – важното в подобен тип срещи.
Кристоф Галтие може да разчита на всичките си играчи и ще излезе с най – доброто, с което разполага.
Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Лил е 8.25.

Прогноза и потенциални залози

Както споменахме по – горе, двата отбора не се намират в най – добрата си форма. Може да очакваме сравнително равностоен двубой и минимална победа за един от двата отбора, като Челси е по – вероятния победител. Все пак “сините” защитават своя трофей и то на своя земя.
Ние от Betano сме се погрижили да ви предоставим всевъзможни пазари. Интересна опция за залагане в тази среща е Първо полувреме/Краен резултат. Може да очакваме двата отбора да излязат предпазливо и да не се хвърлят с всички сили, поне първото полувреме. За това в случая равен на полувреме и победа за Челси звучи доста привлекателно. Коефициентът за Х/1 е 3.90.
Остава да разберем, дали това ще се случи наистина. Срещата е във вторник вечер от 22:00 часа.
Нека се насладим на поредния много качествен двубой от програмата на Шампионска лига.
Пожелаваме ви късмет и не забравяйте да се забавлявате, докато играете в Betano.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са актуални по времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: