Ситуацията на върха в Евролигата се нагорещява – Реал Мадрид посреща Барселона в ново издание на “Ел Класико”

24 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ситуацията на върха в Евролигата се нагорещява – Реал Мадрид посреща Барселона в ново издание на “Ел Класико”

Сезон 2022/23 в Евролигата става все по-интересен с всеки изминал кръг. След последната загуба на лидера Реал Мадрид, цели четири отбора делят първото място в класирането. Това са Олимпиакос, Фенербахче и двата испански гранда – Реал Мадрид и Барселона. 

На 26 януари, четвъртък, от 21:45 българско време ще наблюдаваме два от тях да се изправят един срещу друг. Става въпрос за изцяло испански двубой, по известен като “Ел Класико” на баскетбола.

“Белият балет” посреща “каталунците” в зала “УиЗинк Център” – Мадрид. Този двубой е изключително важен, тъй като той може да донесе нужната инерция за силен завършек на сезона и възможно най-високо класиране. 

Двата тима се изправят за втори път през настоящия сезон. В първият сблъсък Барселона излезе като краен победител със 75:73. 

Ще станем ли свидетели на нов оспорван и вълнуващ двубой? Всичко това предстои да разберем скоро.

Повече информация за това събитие може да откриете на нашия сайт Betano.bg.

 

Представянето на Реал Мадрид през сезона: Миналогодишният финалист в Евролигата Реал Мадрид отново се намира около върха в таблицата и гледа към нови подвизи в плейофите

 

“Кралският” клуб, както споменахме по-горе, дели първото място с още три отбора – Олимпиакос, Фенербахче и големият съперник от Барселона. Олимпиакос, който преди няколко дни победите “белите” със 73:60, се настъни до тях в класирането. Именно това поражение прекъсната серията на Реал Мадрид от три последователни успеха. Рекордът на Реал през настоящия сезон е 13 победи и 7 загуби. Това им осигурява второто място с изравнени показатели с лидера Олимпиакос, като само по-ниската разлика в точките ги разделя от гръцкия тим.

Като изключим триумфа на “мадридчани” в полуфинала на плейофите миналата кампания, Реал изпитва сериозни проблеми срещу именития си бъдещ съперник. В последните 6 сблъсъка в Евролигата, “кралският” клуб губи 5 от тях.  

Топ реализаторът на “белите” през сезона Джанан Муса, ще се опита да се реваншира за слабата си игра в първия двубой, където отбеляза 5 точки за 20 минути. Великанът, Уолтър Таварес, също не изигра от най-добрите си мачове, записвайки 6 точки и 5 борби за 24 минути. Двеста и двайсет сантиметровият център ще се опита да доминира в подкошието, както подобава за неговия ръст.

Ще успее ли Реал Мадрид да надвие големия си противник в редовния сезон или отново ще чака това да се случи в по-важната част от кампанията, а именно плейофите?

Непостоянна Барселона пътува до Мадрид за “Ел Класико”

 

Барселона не е от най-здраво стъпили отбори в Евролигата напоследък. Въпреките, че победите и загубите се равняват с най-добрите тимове в момента, “каталунци” се намират на четвърто място заради по-слабото си нападение и защита.

Барселона редува победи и загуби от известно време насам. Това е проблема на Сарас Ясикевичус и неговите възпитаниците – постоянството.

Звездата на тима Никола Миротич, който наскоро обяви отказването си от испанския национален отбор, е готов да поведе съотборниците си към втори пореден успех за първи път от известно време насам. Крилото записва по 14.6 точки средно на мач и това го прави реализатор номер едно в Барселона. Той пропусната първата среща с Реал Мадрид, но сега е готов за здрава битка.

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Реал Мадрид – Барселона

 

Реал Мадрид и Барселона са едни от най-резултатните отбори в Евролигата през настоящата кампания. “Белите” бележат средно по 83.2 точки на мач, докато “каталунците” вкарват по 80.3. Betano предлага приблизителна точкова граница от 164.5 точки в мача, като коефициентът за Над/Под е 1.90*.

“Кралският” клуб е сочен за фаворит въпреки, че Барселона не е от най-удобните за него съперници. Победата им се оценява на 1.55*, а тази на гостите – 2.52*. 

В баскетбола има интересни пазари, като например – Първи до Х точки. Този пазар е подходящ за игра На Живо, тъй като може да видите в какво състояние се намират отборите. 

Това е едно от най-класните европейски дербита в баскетбола. Всичко е възможно, а който и да спечели, не би било изненада за никого. 

Повече информация и пазари за това и много други спортни събития може да намерите на Betano.bg.

Екипът ни ви пожелава много успехи и приятни емоции с играта при нас.

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Баскетбол
Баскетбол 12 фев.

Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Баскетбол 07 ян.

Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Баскетбол 01 дек.

Александър Везенков и неговите “крале” продължават на четвъртфиналите на новия турнир в НБА

Баскетбол 16 ное.

Черноморец (Бургас) посреща Балкан (Ботевград) в повторение на финала от миналия сезон

Баскетбол 25 окт.

Александър Везенков и Сакраменто Кингс започват своето приключение в редовния сезон на НБА срещу Юта Джаз

Баскетбол 24 окт.

Янис Антетокумпо ще поведе Милуоки Бъкс в новия сезон от Националната баскетболна асоциация

ЗАРЕДИ ОЩЕ