Финалната четворка – Евролига Барселона срещу Реал Мадрид – Кой ще се класира на финал?

18 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Финалната четворка – Евролига Барселона срещу Реал Мадрид – Кой ще се класира на финал?

Финалната четворка – Евролига 2021/22

На 19 май ще се изиграят двата полуфинала в тазгодишното издание на Евролигата. Един срещу друг се изправят Олимпиакос на Александър Везенков и настоящият шампион Анадолу Ефес.

Другата двойка също буди голям интерес – Ел Класико на баскетбола. Барселона излиза срещу Реал Мадрид в преследване на втори пореден финал, който ще се проведе на 21 май.

В тази статия ще обърнем пo-голямо внимание на изцяло испанския сблъсък.
Барселона може и да се сочен за фаворит, но не бива да забравяме, че полуфиналите се състоят от един единствен мач. Не е като първия кръг от плейофната фаза, където се играеше три от пет победи.

В един баскетболен мач е трудно да определим фаворит, тъй като всичко е възможно, веднъж стъпил на паркета.
Ще продължи ли Барселона доминацията си от редовния сезон, или Реал Мадрид ще успее да им се противопостави подобаващо? Всичко това, ще разберем след по – малко от седмица.

Двубоят ще се изиграе в зала “Старк Арена”, Белград. Повече информация за това събитие може да намерите на нашия сайт Betano.bg.

Представянето на Барселона до тук през сезона

Барселона завърши на първо място през редовния сезон с две победи преднина пред втория Олимпиакос. Именно стабилното им представяне и първото място им осигури статута на фаворит в плейофите.

Първата позиция в класирането им определи среща с 8-ия Байерн Мюнхен. Серия, която не би следвало да представлява проблем за “каталунците”. “Баварците” обаче бяха на друго мнение. Рядко виждаме 8-ия в таблицата да отстранява първенеца, но тук бяхме много близо да станем свидетели на нещо подобно.

Първият кръг се играе до три победи. Барселона имаше докаминско предимство, след като завърши над съперника си в класирането. Откриващата среща в Барселона завърши в полза на испанския гранд със 77-67. Още тогава се видяха наченки, че серията няма да е толкова бърза, колкото си мислеха повечето специалисти. Опасенията се сбъднаха още след края на втория двубой, в който Байерн се наложи с 90-75 и то на испанска земя. Борбата на равен с равен продължи и в следващите два мача. Барселона спечели среща номер 3 с 75-66, а Байерн Мюнхен възстанови равенството в мач 4 след победа с 59-52. Може да забележим ниската резултатност, но това е разбираемо. Залогът е висок и отборите наблягат повече на защитата. Петият и последен двубой ни предостави малко по – голям резултат. Барселона спечели с 81-72, след като Николас Лапровитола избухна с 26 точки.

Така испанците постигнаха успех с 3:2 в сблъсъка с Байерн Мюнхен и ще срещнат Реал Мадрид на полуфинал. Кой ще излезе победител от Ел Класико и ще се класира на финал, предстои да разберем.
Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Барселона е 1.55*.

 

Представянето на Реал Мадрид до тук през сезона

Реал Мадрид изпрати един не чак толкова стабилен сезон. Представянето им в Евролигата беше на приливи и отливи. Особено в края, когато сдадоха втората позиция, която държаха през голяма част от редовния сезон. “Белите” завършиха на 4-о място с баланс от 18 победи и 10 загуби.

Това класиране им предопредели Макаби Тел Авив за съперник в първия кръг в плейофите, който на своя страна завърши на 5-и с баланс от 17-11. Много специалисти очакваха равностоен сблъсък, с оглед на класирането.

Мадрид домакинства в първите две срещи от серията. Реал игра доста по-добре от съперника си, като през целия мач държеше събитията под контрол. Накрая, тимът спечели с 84-74. Станахме свидетели на истински разгром във втората среща между двата отбора. Хората на Пабло Ласо се наложиха с 29 точки и може би предреши крайния резултат в серията. Това стана факт, след като “белите” триумфираха и в третия двубой (87-76).

Така, Реал Мадрид показа, че формата в редовния сезон няма нищо общо в плейофите и за пореден път доказаха, че са един от най – добрите европейски грандове.

Ще затвърди ли това становище срещу големия си съперник от Барселона в Евролигата?
Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Реал Мадрид е 2.52.

Прогноза и потенциални залози

Плейофите са непредвидими особено, когато става въпрос за един единствен двубой.

Барселона е сочен за фаворит, дори и след колебливото им представяне срещу Байерн Мюнхен. Тук е мястото да отбележим една много значителна статистика.

Реал Мадрид не е побеждавал съперника си вече пет последователни срещи във всички турнири. Време ли е тази негативна серия да бъде прекъсната и то на най – голямата европейска баскетболна сцена?

Потенциални пазари, от които може да се възползвате на това събитие са няколко. Нека започнем с резултатността. Трудно е да си помислим, че двата отбора ще тръгнат да се надстрелват. По-скоро указанията на двамата треньори ще бъдат за по – спокойна и балансирана игра. Границата за точки в този мач е 154.5, като коефициентът за Под е 1.90, а този за Над е 1.91.

В баскетбола има интересни пазари, като например – Първи до Х точки. Този пазар е подходящ за игра На Живо, тъй като може да видите в какво състояние се намират отборите.

Повече информация и пазари за това и много други спортни събития може да намерите на Betano.bg.
Екипът ни ви пожелава много успехи и приятни емоции с играта при нас. Не пропускайте срещата между Барселона и Реал Мадрид на 19 май от 22:00 часа.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Баскетбол
Баскетбол 12 фев.

Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Баскетбол 07 ян.

Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Баскетбол 01 дек.

Александър Везенков и неговите “крале” продължават на четвъртфиналите на новия турнир в НБА

Баскетбол 16 ное.

Черноморец (Бургас) посреща Балкан (Ботевград) в повторение на финала от миналия сезон

Баскетбол 25 окт.

Александър Везенков и Сакраменто Кингс започват своето приключение в редовния сезон на НБА срещу Юта Джаз

Баскетбол 24 окт.

Янис Антетокумпо ще поведе Милуоки Бъкс в новия сезон от Националната баскетболна асоциация

ЗАРЕДИ ОЩЕ