Кой ще бъде новият шампион на НБЛ – Рилски спортист или Балкан?

26 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Кой ще бъде новият шампион на НБЛ –  Рилски спортист или Балкан?

Национална баскетболна лига – финал

Националната баскетболна лига, по-позната като НБЛ, ще излъчи своя нов шампион през този сезон. Миналогодишният носител на трофея Левски отпадна в изключително оспорвана полуфинална серия.

В спор за отличието излизат отборите на Рилски спортист и Балкан. Това ще бъде втори пореден финал за самоковци, които преследват требъл през настоящата кампания. От друга страна, Балкан ще се опита да върне титлата в Ботевград за първи път от сезон 2018/19 насам.

Рилски спортист е сочен за фаворит, но не бива да подценяваме момчетата на Небойша Видич. Балкан бе аутсайдер и в сблъсъка с Левски, но успя да отстрани “сините” с 3:1 победи.

Финалната серия се играе до 3 успеха. Възможно ли е Балкан да поднесе изненада и грабне победата в мач номер 1? Всичко това ще разберем на 2 юни от 19 часа, когато започва финалната серия на НБЛ.

Мач номер 2 и 3 ще се изиграят съответно на 4 юни и 7 юни. Ако се стигне до 4-и и 5-и мач, то те са планирани за 9-ти и 12-ти юни.

Пътят, по който премина Рилски спортист до финала

Рилски спортист показа истинска доминация през редовния сезон в НБЛ. Тимът на Людмил Хаджисотиров завърши на 1-во място в класирането с баланс от 25 победи и едва 2 загуби. Те бяха допуснати от Спартак Плевен и настоящият им съперник – Балкан. Самоковци завършиха редовния сезон с най-много отбелязани точки, както и най-малко допуснати точки.

Рилски спортист започна участието си в плейофите със сблъсък срещу Ямбол. Първенецът не срещна особени трудности и спечели серията с 2:0.

Във вторият рунд, Рилски се изправи срещу отбора на Спартак Плевен. Същият този тим, който успя да измъкне победа от самоковци през редовния сезон. В този рунд, който се води и полуфинален, се играе до 3 победи. Рилски спортист не остави шансове на съперника си в първите две срещи в “Арена Самоков”. Третият мач, който се игра в Плевен, се оказа малко по-труден. “Гладиаторите” играха сърцато, но шампионският манталитет на Рилски си каза думата, побеждавайки със 77-76. Така, самоковци се класираха за втори пореден финал.

Людмил Хаджисотиров и неговите момчета вече спечелиха Суперкупата и купата на България. Ще успеят ли да вземат преднина в серията, която ще ги доближи до така мечтания требъл? Коефициентът, който предлагаме от Betano, за победа на Рилски спортист в първия мач е 1.25*.

Пътят, по който премина Балкан до финала

Балкан завърши на второ място в класирането с баланс от 21 победи и 6 загуби. “Зелените” бяха втори и по най-много отбелязани точки и втори по най-малко допуснати, изоставяйки единствено на Рилски спортист.

Балкан започна участието си в плейофите с битка срещу отбора на Академик Пловдив. Тимът от Ботевград успя да излезе като краен победител с 2:1 след една доста равностойна серия.

На полуфинал, Балкан се изправи срещу Левски. Българската федерация по баскетбол първоначално отстрани “сините” при резултат 2:1 в полза на Балкан за нередовна картотека. Това решение бе преразгледано и серията между двата отбора продължи. Мач номер 4 се изигра в залата на Левски. Срещата се разви по доста равностоен и драматичен начин. Все пак, Балкан излезе като краен победител със 78:76.

Балкан е на финал и ще направи всичко възможно да спечели своята шеста титла на България. Всичко това започва в мач номер 1. Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Балкан в първата среща е 3.85*.

Прогноза и потенциални залози

Дойде време да помислим на какво бихме могли да заложим в първата срещата от финалната плейофна серия за сезона.
Първите два мача ще се изиграят в залата на Рилски спортист – “Арена Самоков”. Тук е мястото да споменен, че Рилски е непобеден в своята зала през целия настоящ сезон.

Балкан е изключително опитен отбор и подобна статистика не би повлияла на тима. Срещата между двата отбора в тази зала през редовния сезон завърши при резултат 85-73, като третата четвърт се оказа решаващата. Ответната среща в Ботевград завърши с точка аванс за “зелените”. Както виждате разликата в силите на двата отбора не е толкова голяма.

Хендикап опцията изглежда удачна в подобен сблъсък. Пазарът “Балкан Ботевград +9,5” е оценен с коефициент 1.87*. Това означава, че дори при загуба на Балкан с най-много 9 точки разлика, то вашият фиш ще е печеливш.

Както споменахме по-горе, това са двата най-резултатни отбора през редовния сезон. Тук обаче става въпрос за финал. Не се очаква първата среща, която се води разузнавателна, да станем свидетели на висок резултат. Betano ви предлага граница от 160.5 точки, на която може да заложите Над или Под. Коефициентът в двата случая е един и същ – 1.87*.

Каквото и да изберете да заложите, не забравяйте да се забавлявате докато играете в Betano. Пожелаваме ви късмет, много печалби и не пропускайте мачовете от финалната серия между Рилски спортист и Балкан Ботевград!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Баскетбол
Баскетбол 12 фев.

Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Баскетбол 07 ян.

Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Баскетбол 01 дек.

Александър Везенков и неговите “крале” продължават на четвъртфиналите на новия турнир в НБА

Баскетбол 16 ное.

Черноморец (Бургас) посреща Балкан (Ботевград) в повторение на финала от миналия сезон

Баскетбол 25 окт.

Александър Везенков и Сакраменто Кингс започват своето приключение в редовния сезон на НБА срещу Юта Джаз

Баскетбол 24 окт.

Янис Антетокумпо ще поведе Милуоки Бъкс в новия сезон от Националната баскетболна асоциация

ЗАРЕДИ ОЩЕ