НБА – отзивите след изминалия сезон, пазари и коефициенти

Един извънземен сезон

На 17 юни официално приключи сезон 2021/22 в НБА. Изпратихме поредната вълнуваща кампания от така наречената “лига на извънземните”. Куп световни звезди отново присъстваха на най – вълнуващите мачове и подкрепяха своите любимци от първите редове. Целият свят тръпнеше в очакване, когато плейофите започнаха. Пред настоящите шампиони Милуоки Бъкс стоеше тежката задача за защитят трофея. Амбициите на Лос Анджелис Лейкърс за завръщане на върха бяха изключително високи и подкрепени от няколко нови попълнения. Уориърс пък предчувстваха, че династията им може отново да покори НБА след възстановяването на Клей Томпсън и убийствения тандем със Стеф Къри. Конкурентите бяха много, а титлата – само една. Насладете се на най – интересните акценти от изминалия сезон в НБА.

Достойните финални серии

Големият финал за титлата на НБА през този сезон беше между отборите на Голдън Стейт Уориърс и Бостън Селтикс. Двата отбора постигнаха важни победи по пътя към финалния сблъсък и се доказаха като най – добрите в съответните си конференции. Двата отбора обаче запазиха най – доброто от себе си за най – бляскавото представление. Балансът на силите между двата претендента за титлата се оказа изключително равен и те ни поднесоха незабравимо преживяване. Победителите в двете конференции си разменяха победа след победа.

Интригата беше жива до самия край, след като Уориърс поведе с 1:0, но Бостън бързо изравни. В същата ситуация се оказаха хората на Стив Кер след третия мач и последва ново равенство – 2:2. “Воините” отново извоюваха преднина след нова победа и 3:2 в общия резултат. В герой се превърна Андрю Уигинс, който наниза 26 точки и 13 борби. По този начин напрежението, което беше наложено върху Къри и Томпсън изчезна и балансът в играта на Уориърс започна да дава резултати. Шеметният пойнт гард върна жеста и се отчете с 34 точки в последната за сериите 6 игра. Приносът на Къри беше ключов за четвъртата титла за “воините” в последните 8 години след общ резултат 4:2. Златната династия отново се завърна на трона. Това бяха и едни от най – вълнуващите финални серии в последните години.

Падението на Лейкърс

Звездното дуо на Лос Анджелис Лейкърс – Леброн Джеймс и Антъни Дейвис вече спечелиха един път титлата през 2020 година. Жадни за още успехи, походът за четвъртия трофей в кариерата на Леброн започна. Бяха привлечени опитни играчи, които да допълнят пъзела, изобразяващ “езерняците” на върха в НБА. Кармело Антъни и майстора на трипъл – дабъла Ръсел Уестбрук акостираха в Ел Ей.

Реалността се стовари с гръм и трясък по летящите амбиции на Лейкърс. Хората на Франк Вогъл завършиха редовния сезон със само 33 победи и цели 49 загуби. Роля за тази съкрушаваща статистика изиграха и контузиите на Джеймс и Дейвис. Двамата пропуснаха общо 68 мача за своя отбор. Поради проблемите с травми в лагера на “езерняците”през редовния сезон на паркета за Лейкърс имаше цели 41 различни стартови петорки. Това са превърна в антирекорд за лигата. Олицетворение на цялостното падение на отбора стана неспособността звездния отбор на Лейкърс да достигне до плейофите. Това предизвика уволнението на Вогъл.

Светъл лъч в мрака за Леброн и компания се превърнаха младоците Остин Рийвс и Малик Монк. Двамата изиграха силни мачове и заявиха претенции за титулярно място през следващата кампания.

Везенков в компанията на “кралете”

След края на сезона в НБА се случи доста интересна размяна. Сакраменто Кингс си осигуриха правата на Александър Везенков. Най – добрият български баскетболист вече е собственост на “кралете”. Сакраменто и Кливланд Кавалиърс направиха размяна, с която “кавалерите” взимат 49 – тия избор на Кингс на Драфта и отдават правата на българския баскетболист на Кингс. Интересът към българина е напълно оправдан. Той изигра най – добрия си сезон с екипа на Олимпиакос, завършил с Купата на Гърция и титлата в баскетболния елит на Южната ни съседка. Везенков попадна и в идеалната петица на Евролигата.

Според главния мениджър на Сакраменто, родният ни баскетболист би паснал чудесно на отбора от “лигата на извънземните” и уменията му безспорно биха допринесли за много успехи на Кингс.
Предстои да разберем какво ще е бъдещето на българина след подвизите му в Гърция и на европейската сцена.

На какво да залагаме

Можете спокойно да планирате за следващия сезон на НБА в Betano.bg. Възползвайте се от нашите дългосрочни пазари. Към момента имаме високи коефициенти за крайния победител в следващия сезон на “лигата на извънземните”. Например, настоящите шампиони Голдън Стейт Уориърс са с 7.00 коефициент до момента за запазят титлата. Възползвайте се от топ коефициентите сега и направете вашия избор.

Можете да развиете въображението си, като навлезете в голямото разнообразие от пазари, които предлага спортния свят на Betano. Разгледайте нашите дългосрочни пазари за играчи пазари “MVP”, “Новобранец на годината”, “Защитник на годината” и “Най – подобрен играч на годината.” След проведения и толкова дългоочакван Драфт на НБА, новата генерация от млади таланти ще завладее паркета. Заложете на вашия фаворит още сега.

Ние очакваме с нетърпение началото на новия сезон на НБА. Ще следим мачовете и ще ви държим информирани за най – интересното от света на лигата отвъд Океана. Желаем ви успешна седмица и не забравяйте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: