Australian Open 2023 – любопитните мачове в програмата и кои са големите фаворити за спечелването на турнира

Кой ще започне 2023 година с голям трофей

Началото на календарната 2023 година ще предизвика истински фурор в света на тениса. Най – добрите състезатели от всички краища на света ще излязат на голямата сцена. Арената ще е Мелбърн Парк, а турнирът – Australian Open 2023. 111 – то издание на януарския турнир от Големия шлем ще се проведе между 16 и 29 януари 2023 година. Състезанието представлява страхотна възможност за някой тенисист да даде блестящ старт за неговата календарна година. Няма обаче да е никак лесно – конкуренцията ще е безмилостно жестока. Фаворитите не са един или двама. Най – вълнуващите моменти тепърва предстоят. Ще успее ли Рафаел Надал да запази титлата в своята витрина, след като спечели Откритото първенство на Австралия миналата година? 

 

Поглед към откриващите двубои, началото на голямото шоу ще бъде дадено в понеделник, 16 януари, след полунощ

Началото на голямото шоу ще бъде дадено в понеделник, 16 януари, след полунощ. Спрямо регламента на тазгодишното издание на турнира, участие тогава ще вземат участие състезателите от горната половина на схемите при мъже и жени. Това дава сериозни предпоставки за ударно начало на Откритото първенство на Австралия тази година. В откриващия ден ще видим в действие миналогодишния финалист Даниил Медведев и Стефанос Циципас. Настоящият носител на трофея Рафаел Надал също започва в понеделник. Шампионът от миналото издание на турнира ще се изправи срещу младия талант Джак Дрейпър. Младокът притежава огромен потенциал и Надал не бива да подценява този сблъсък, ако желае да запази титлата.
Във вторник ще можем да наблюдаваме единствения български представител в основната схема при мъжете – Григор Димитров. Хасковлията ще премери сили с Аслан Кацарев. За Димитров предстои тежък мач. Аслан Кацарев спря българина по пътя към полуфиналите на Откритото първенство на Австралия през 2021 година. През изминалата 2022 година роденият във Владикавказ тенисист достигна върховното за кариерата си 14 – о място в световната ранглиста. Ще стискаме палци на Григор Димитров да покаже най – добрия си тенис.
Освен българина, във вторник ще можем да наблюдаваме изявите на деветкратния шампион Новак Джокович, както и много други звезди. 

Кой е с най-големи шансове да грабне трофея Рафаел Надал

 

Започваме със настоящия шампион на Откритото първенство на Австралия. Миналогодишното издание на този турнир беше специално за испанеца. Той не само спечели титлата, но и счупи рекорда за най-много титли от Големия шлем. Рекордът беше разделен между него, Новак Джокович и Роджър Федерер. Тримата имаха по 20 титли. Надал вече разполага с 22,след като завоюва и “Ролан Гарос” и не смята да спира с успехите. Испанецът е печелил Откритото първенство на Австралия два пъти. Макар и успехът му в този турнир да не е толкова осезаем, колкото “Ролан Гарос”, световният номер 2 ще се бори докрай в Мелбърн.
Надал ще премери сили с опасния талант Джак Дрейпър. Британецът загатва за голямо бъдеще пред себе си и със сигурност няма да се остави лесно на шампиона.

Всеки помни невероятната драма, която съпътства Новак Джокович на миналото издания на Australian Open

 

Всеки помни невероятната драма, която съпътства Новак Джокович на миналото издания на Australian Open. Решението на сърбина да не се ваксинира не остави шанс на властите в Австралия и те не позволиха на “Джокера” да вземе участие в надпреварата. Мнозина твърдят, че липсата на Джокович в турнира осигури лесен път за Рафаел Надал към титлата. Всички тези твърдения донякъде имат и своите основания. Откритото първенство на Австралия е един от любимите турнири от Големия шлем на Джокович. Той е печелил Australian Open цели девет пъти, като последните три от тях бяха през 2019, 2020 и 2021. Никой не може да гарантира със сигурност дали Джокович щеше да си осигури четвърта поредна титла, ако беше участвал през 2022 година.
Тази година вече няма никакви пречки за Джокович да запише участие и да преследва своята 22 – ра титла от Големия шлем. В първия кръг той ще се изправи срещу Роберто Карбайес Баена. Ще видим докъде ще стигне “Джокера” в надпреварата.

 

На какво да залагаме в Betano – атрактивни коефициенти и прогнози

 

Australian Open предстои и нашият дългосрочен пазар за “Победител” ви очаква. С него ще можете да заложите на това кой според вас ще триумфира в Мелбърн и ще вдигне трофея. Можете лесно да се досетите, че Новак Джокович е големият фаворит според нашите букмейкъри към момента да грабне отличието с 1.85 до момента. Той е плътно следван от борбеният и колоритен руснак Даниил Медведев с 6.50 коефициент да спечели надпреварата. Медведев стигна до финал през изминалото издание на турнира, където отстъпи срещу Рафаел Надал. Настоящият шампион на Откритото първенство на Австралия е с 15.00 коефициент да запази титлата и да се отдалечи още повече от Новак Джокович с 23 – та си титла от Големия шлем. 

Крайно интересен избор би бил и залог за Ник Кирьос. Символичният домакин на първенството също е с 15.00 коефициент да зарадва родните фенове в Австралия и да завоюва първата си титла от Големия шлем. Кирьос беше на финал срещу Джокович при последното издание на “Уимбълдън”. Джокович тогава се оказа прекалено голяма хапка за австралиеца и той се размина на косъм с титлата. Дали Кирьос има силите този път да стигне до края?
Освен този пазар предлагаме и огромно разнообразие от други дългосрочни пазари, от които ще можете да се възползвате. Примери за това са “Етап на елиминиране”, “Шампион без загубен сет”, както и “Да се срещнат в турнира”. С последния изброен пазар залагате на това дали двама определени тенисисти ще се срещнат на определен етап от състезанието.

Ние от Betano ще следим с интерес Откритото първенство на Австралия. Вие не пропускайте възможността да се потопите в нашата Спортна секция и да заложите на вашия фаворит още сега. Желаем ви успешна седмица и много печеливши фишове в света на Betano.

 

Автор: Тодор Вълков

Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: