Ще направи ли поредната важна крачка към титлата първенецът на Англия? – Арсенал посреща Манчестър Юнайтед

24 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще направи ли поредната важна крачка към титлата първенецът на Англия? – Арсенал посреща Манчестър Юнайтед

Арсенал – Манчестър Юнайтед посреща Ман Юнайтед на своя “Емирейтс Стейдиъм” в много важен мач

 

Арсенал посреща Ман Юнайтед на своя “Емирейтс Стейдиъм” в много важен мач, който може да ги доближи още повече до титлата в Англия. 

Двата тима се изправят за втори път, като “червените дяволи” са единственият отбор победил Арсенал през настоящия сезон. Футболистите на Ерик тен Хааг надвиха “артилеристите” с 3:1 след две попадения на Рашфорд и едно на Антони. Букайо Сака бе точен за “топчиите”. Арсенал ще търси да отправи послание и в същото време реванш срещу манчестърския тим. 

Манчестър Юнайтед имат предимство в преките двубои срещу лондонския си противник. Двата отбора са се срещали 237 пъти до момента, като “червените дяволи” имат 98 записани успеха, докато тези за Арсенал са 86. Двата клуба са завършвали 53 пъти на равно.

Ще успее ли Ман Юнайтед да постигне дубъл над “артилеристите” за първи път от сезон 2017/18 или Арсенал ще докаже, че е най-достойния претендент за титлата?

Всичко това ще разберем на 22 януари, неделя, от 18:30 часа.

Повече информация за това събитие може да откриете на Betano.bg.

 

Невероятното представяне на Арсенал – прави истински фурор през настоящия сезон

 

Арсенал прави истински фурор през настоящия сезон. Тимът от Северен Лондон заема първото място в таблицата с 8 точки преднина пред втория – Манчестър Сити. Освен не малкия аванс, който има в класирането, отборът на Микел Артета играе фантастичен футбол, наподобяващ този от славните години на клуба. 

“Артилеристите” имат актив от 47 точки след преполовяването на сезона. Записали са 15 победи, 2 равенства и една единствена загуба до момента. Поражението, както споменахме по-горе, дойде при визитата на “Олд Трафорд”, именно от Манчестър Юнайтед. Едно от равенствата изненадващо дойде при гостуването на последния Саутхямптън (1:1), а второто бе записано срещу коравия тим на Нюкасъл (0:0). Арсенал вече победи на два пъти Тотнъм и по веднъж Ливърпул, и Челси. Отбори, които обикновено се намират около “топчиите” и спорят за определено класиране. На лондончани все още им предстои да изиграят два двубоя с най-основния им конкурент, в лицето на Ман Сити. Сблъсъците с “гражданите” ще се окажат и реващи. 

До тогава обаче има време, а следващият им съперник се намира в страхотна форма и е не по-малко опасен. 

Как ще се развие мача на “Емирейтс”, предстои да разберем.  

 

Преобразяването на Манчестър Юнайтед под ръководството на Ерик тен Хааг

 

След идването на нидерландския експерт, “червените дяволи” не изглеждаха по-различно от това, което свикнахме да наблюдаваме през последните няколко години. Тимът започна новия сезон с две поредни загуби и много от феновете на Юнайтед бяха готови за пореден загубен сезон. Нещата вече не стоят по този начин. “Червената” част на Манчестър се надява дори на титла, след като разликата с Арсенал в момента е 9, евентуално 6 точки при победа. След току-що регистрирана победа срещу градския съперник и 5 последователни успеха в първенството, това не изглежда невъзможно.

Ерик тен Хааг взе някои много важни решения, които доведоха до това преобръщане в играта на отбора. Може би най-важното и значимо бе освобождаването на голямата звезда Кристиано Роналдо. Всички чакаха победа срещу някой по-достоен съперник, за да направят нужните заключения. Е, колко по-голям успех от този срещу градския съперник и настоящ шампион на страната? Колко по-добре би звучало, ако бъде постигнат втори пореден триумф срещу евентуалния, според мнозина, нов шампион?

 

Прогноза и предложения за залози на срещата Арсенал-Манчестър Юнайтед 

 

Безспорно ни очаква един мега сблъсък от най-високото ниво, което може да ни предостави английският футбол в момента. Двата тима ще излязат за всичко или нищо въпреки, че Ман Юнайтед би бил доволен и на равенство, което да им остави шансове за евентуална титла.

Betano предоставя широк набор от възможности с интересни и високи коефициенти. Победата на Арсенал се оценява на 1.95*, докато тази за “червените дяволи” е изчислена с коефициент 3.80*. 

Звездата на “артилеристите” Мартин Йодегор току-що спечели наградата за най-добър играч в английската Висша лига за месец декември. Норвежецът се намира в страхотна форма и не би било изненада, ако отбележи гол по всяко време. Шансът това да се случи е оценен на 2.87*. 

От друга страна, Маркъс Рашфорд отбеляза срещу Сити за седми пореден двубой във всички турнири. Англичанинът е под пара и ще търси още попадения срещу Арсенал. Коефициентът тук също е 2.87*.

Остава само да ви пожелаем късмет в Betano.bg и не пропускайте предстоящия спектакъл с марка английска Висша лига.   

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Футбол
Футбол 21 мар.

BETANO oпредели шампионите от топ 5 първенства! Залозите са изплатени

Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

ЗАРЕДИ ОЩЕ