Пътят на Арсенал към титлата във Висшата лига минава през “Анфийлд”

02 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Пътят на Арсенал към титлата във Висшата лига минава през “Анфийлд”

Поредно голямо изпитание пред Арсенал по пътя към титлата в Англия

 

Арсенал върви уверено към първа титла в Английската Висша лига от 19 сезона насам. Пътят обаче не става по-лек въпреки комфортната преднина на върха. 

Още в следващия кръг, тимът на Микел Артета му предстои едно от най-големите препятствия до края на сезона – гостуване на Ливърпул. Да, “мърсисайдци” не се намират в оптимална форма, но никой отбор не може да си позволи да подцени пътуване до Ливърпул и двубой на “Анфийлд”. Още по-малко това може да направи Арсенал, който не е записвал успех на този стадион от десет кампании насам. За последно “артилеристите” спечелиха на митичния “Анфийлд” през сезон 2012/13 с 2:0 след попадения на Лукас Подолски и Санти Касорла. 

Възможно ли е десет години по-късно Арсенал отново да спечели на терена на Ливърпул? Победа, която би ги доближила още повече до така мечтания трофей. 

 

Тежка поредица за Ливърпул започна със загуба, но как ще завърши? 

 

Ливърпул се оптива всячески да се добере до топ 4, за да се класира за Шампионска лига през следващия сезон. Формата на тима, а и програмата във Висшата лига, със сигурност не са тяхна страна.

“Мърсисайдци” започнаха може би най-трудната седмица от началото на кампанията, що се отнася до съперници. Футболистите на Юрген Клоп гостуваха на “Етихад” на Манчестър Сити на 1-и април. Гостуване, в което бяха отнесени с 1:4. “Червените” отново ще пътуват само няколко дена по-късно. Този път, Ливърпул ще играе в Лондон срещу отбора на Челси. По подобие на вицешампиона от миналия сезон, Челси също не се намира във форма. Въпреки това, съставът на Греъм Потър е изпълнен с много талант и моментната форма не е от особено значение в един пободен сблъсък. За черешка на тортата, след две тежки гостувания, Ливърпул посреща първенеца Арсенал. 

Срещата е от изключително важно значение и за двата тима. От една страна, Арсенал се стреми към златните медали, а “мърсисайдци” към челната четворка. Място, което биха приели като успех в оглед на лошата кампания, която изпращат. Според мнозина, ако Ливърпул измъкне някакви точки в двата предстоящи мача, топ 4 ще изглежда все по-близо, тъй като програмата след това е доста по-благоприятна. 

В момента Ливърпул са осми в класирането, на седем точки от четвъртия Тотнъм, но и с мач по-малко. Ще успеят ли “червените” да покажат характер и да завършат сезона достатъчно силно, за да играят европейски футбол на есен? 

 

Арсенал срещу “тримата мускетари”

 

На Арсенал му предстои не леката задача да се изправи срещу три отбора от така наречената “голяма шестица” до края на сезона. Един от тези три опоненти е прекия конкурент за титлата във Висшата лига – Манчестър Сити. “Гражданите” вече победиха веднъж “артилеристите” и сторят ли го отново, разликата между двата тима ще падне драстично. 

Непосредствено след сблъсъка с Ман Сити, Арсенал приема градския си съперник Челси. “Сините” не се намират в най-доброто си състояние, но тимът отчаяно се бори за точки. Лондонско дерби между тези два отбора никога не разочарова и никога не може да се определи ясен фаворит. 

Преди всичко това, “топчиите” се изправят срещу вече споменатия Ливърпул, срещу който изпитват големи трудности и не са печелили на техен терен от десет години насам. 

Всички тези двубои ще се изиграят в рамките на месец април, като дербито с Ливърпул е на 9.04, неделя, от 18:30 часа. Ще успее ли Арсенал на докаже, най вече на себе си, че е достоен носител на титлата в Англия?

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Ливърпул – Арсенал 

 

По-рано през сезона, когато един срещу друг се изправиха двата гранда, Арсенал прекъсна серия от осем последователни двубоя без победа над Ливърпул. Възможно ли е сега да прекъсне и негативната серия на “Анфийлд”?

Домакинството на този терен е достатъчна причина, за да бъде Ливърпул определен като фаворит в мача. Betano предлага коефициент от 2.50* за победа на домакините. Шансовете на гостите от Арсенал са изчислени с коефициент от 2.65*. Да, разликата не е осезаема и може да кажем, че шансовете са 50/50. 

Двата отбора обичат да атакуват и да бележат колкото се може повече попадения, по което и да е време. В такъв случай, Betano предлага интересни пазари – Първи гол преди 27 минута – Да с коефициент 1.88* и Не с коефициент 1.85*. Също така, Гол след 75 минута – Да (1.90*) и Не (1.85*) изглежда като добър вариант.

Тези и още много интересни маркети може да откриете на нашия сайт Betano.bg. Нашият екип ви пожелава късмет. Не пропускайте титаничния сблъсък между Ливърпул и Арсенал, както и да се забавлявате с играта при нас.

 

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени. 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Висша Лига Англия
Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Висша Лига Англия 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Висша Лига Англия 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Висша Лига Англия 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

Висша Лига Англия 22 ное.

Класика за “добре дошли” във Висшата лига след паузата за европейски квалификации

ЗАРЕДИ ОЩЕ