На крачка от титлата: Ще празнува ли Манчестър Сити на домашна земя след двубоя с Челси от Английската Висша Лига

18 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
На крачка от титлата: Ще празнува ли Манчестър Сити на домашна земя след двубоя с Челси от Английската Висша Лига

Манчестър Сити срещу Челси

 

Краят на един турбулентен сезон в Английската Висша Лига е все по-близо. Още в края на тази седмица можем да разберем кой ще е шампионът за този сезон на най-доброто клубно първенство в световния футбол. Манчестър Сити и Арсенал водиха зрелищна битка за титлата. В един момент хората на Микел Артета имаха преднина от 8 точки пред “шумните съседи”. В хода на кампанията обаче “артилеристите” позволиха на Сити да мечтаят за титлата след някои изненадващи резултати.

Два кръга преди края на кампанията Манчестър Сити вече е с аванс от 4 точки пред Арсенал и с мач по-малко. Предстоящият двубой с Челси може да реши съдбата на титлата. При победа срещу “лондончани” хората на Хосеп Гуардиола ще бъдат недостижими на върха с 88 точки и ще сложат точка на спора за трофея. Челси е много далеч от най-добрата си форма през този сезон и на практика няма за какво да се бори в първенството.

Това не би трябвало да ограничава “сините” от това да се представят на ниво и да се борят за положителен резултат на “Етихад Стейдиъм”. Дербито на 37-ия кръг на Английската Висша Лига ще се изиграе на 21 май в 18:00 българско време.

 

Ще станем ли свидетели на знаменит требъл

 

Не знаем кога точно ще приключи ерата на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити, но тя със сигурност ще остави ярка следа в световния футбол. “Гражданите” са устремени към това да спечелят третата си поредна титла в Английската Висша Лига и пета за Гуардиола от началото на неговия престой в синята половина на Манчестър.

Испанският специалист успя да изгради една истинска машина за резултати, която да не оставя и минимален процент съмнение в успехите си на терена. На всяка една позиция на игрището Манчестър Сити разполага с играч от световна класа и с достатъчно качествен заместник, ако титулярът няма възможност да играе.

Дълбочината на състава, неизмеримата класа и гениалният ум на Гуардиола правят Манчестър Сити абсолютно страшилище в първенството, както и в Европа. През този сезон играчите на Сити могат да достигнат нови висоти във футбола, а именно – да спечелят требъл. Спечелването на Висшата лига на Англия, ФА Къп и Шампионска лига ще присъедини Манчестър Сити в компанията на градския съперник Манчестър Юнайтед, който постигна немислимото през сезон 1998/99. Дали Сити ще успее да спечели максимума от този сезон, предстои да разберем много скоро. Победа срещу Челси би била перфектният старт.

 

Трансферите в Челси – едва ли феновете на Челси са си представяли подобен развой на настоящия сезон до момента

 

Смяната на собствеността беше неочаквана и повдигна немалко въпросителни около новото ръководство. Лидерът на консорциума, който пое Челси – Тод Боули, се опита да отговори на тези въпроси със солидни финанси, които се изразиха най-вече в трансфери. Колосалните суми, дадени за футболисти като Микайло Мудрик и Енцо Фернандес, се очакваше да трансформират отбора и да го изстрелят към челните позиции в таблицата. Ефектът от цялото пазаруване обаче беше съвсем различен. “Сините” към момента се намират на 11 място в таблицата и са по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до първите позиции.

“Лондончани” разполагат с много нови футболисти, които все още не са се стиковали достатъчно и са далеч от постигането на какъвто и да било синхрон. Това по никакъв начин не отнема от индивидуалната класа и потенциал, с които разполага всеки един от играчите в състава на Челси. Ако слуховете се окажат верни и Маурисио Почетино поеме Челси от следващия сезон, ще очакваме сериозен прогрес от отбора.

Сега Челси трябва да се фокусира върху мачът със Сити. Макар и везните да клонят към поредна победа за домакините, гостите от западен Лондон не бива да бъдат напълно отписани. Ключът към изненадата може да бъде Рахиим Стърлинг. Бившият футболист на Манчестър Сити разполага с бързина и повратни действия в арсенала си, с които да подчини всеки един противников защитник. Той познава стила на Манчестър Сити по-добре от всички останали. Ще видим дали Стърлинг може да помогне в мисията на Челси да отложи поне временно празненствата в синята половина на Манчестър.

 

На какво да залагаме

 

Кой би предположил, че коефициентите за победа между тези два отбора биха били толкова различни? Докато Сити е с коефициент 1.26 да спечели мача и да триумфира с трофея в Английската Висша Лига, победа за Челси е оценена на 10.75 коефициент към момента. Блестящата форма на домакините е респектираща и дори равен резултат би било голяма изненада в този случай. Шансът да имаме равенство е оценен на 6.10 коефициент към момента в Betano.bg. 

Манчестър Сити доминира и в исторически план, когато говорим за съперничеството с Челси. “Гражданите” са спечелили 21 от последните 37 мача във всички турнири срещу Челси. За “лондончани” остават 12 победи, а останалите 4 мача са завършили наравно. Отново се уповаваме на статистиката и ви предлагаме нестандартен пазар за залагане.

Фактите говорят, че най-честият срещан точен резултат в мачовете между Манчестър Сити и Челси е 0-1. Това важи като цяло за съперничеството, както и когато Манчестър Сити е бил домакин. През този сезон “гражданите” имат само една допусната загуба на собствен терен. Дали Челси могат да им нанесат втора? Коефициент за точен резултат 0-1 към момента в Betano.bg е 23.00. 

Друг интересен показател, на база на който можете да поставите залог, е процентът на попадения на Манчестър Сити между 31 минута и 45 минута. В този времеви период “гражданите” са отбелязали 23% от своите попадения. Вероятността Манчестър Сити да води в периода 30-45 минута е голям. Можете да заложите на пазара “Резултат по минути”. Домакините да водят в резултата между 30-та и 45-та минута на двубоя е с коефициент 2.85 засега.

Мерникът на Кевин де Бройне винаги е на ниво. Белгиецът обича да поразява вратата на Челси. Налични са залози “Специални за играчи”, където можете да поставите залог за “Точни удари – Кевин де Бройне”. Плеймейкърът на Манчестър Сити да отправи 2 или повече точни удара към вратата е с коефициент 3.00 към този момент.

Ще спечели ли титлата Манчестър Сити след последния съдийски сигнал срещу Челси или хората на Франк Лампард ще разочароват домакините? Не пропускайте голямото дерби между Манчестър Сити и Челси на “Етихад Стейдиъм” и заложете още сега на вашия фаворит. Ние от Betano.bg ви желаем успешна седмица и печалби.

 

Автор: Тодор Вълков 

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ