Ковънтри Сити или Лутън? Кой ще грабне последното място в английската Висша лига?

21 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ковънтри Сити или Лутън? Кой ще грабне последното място в английската Висша лига?

Чемпиъншип – финал: последният мач за сезона ще определи и двадесетия участник през следваща кампания във Висшата лига

 

Последният мач от Чемпиъншип за сезона ще определи и двадесетия участник през следваща кампания във Висшата лига. Ковънтри Сити и Лутън ще премерят сили на “Уембли”, на 27 май, от 18:45 часа. 

“Небесносините” за последно се подвизаваха в първото ниво на английския футбол през 2001 година, когато изпаднаха след 34 поредни сезона в елита. Годината, в която Лутън Таун игра за последно във Висшата лига, е още по-далечната 1992. Да не споменаваме, че клубът се намираше в петото ниво на английския футбол не много отдавна. Сега, “шапкарите” имат възможност отново да изпитат магията на Премиър лийг. 

Двата отбора се срещнаха на два пъти по-рано през сезона, като и двата двубоя не излъчиха победител. Сега, подобен вариант не съществува. Тимовете ще играят докато един от тях не триумфира.

Ковънтри Сити търси първа победа над този съперник от 2017 година насам, когато клубовете играха в Лига 2 – четвъртото по сила първенство в Англия. Възможно ли е серията да бъде прекъсната в един от най-важните мачове в историята на двата отбора?

 

Силен завършек на сезона остави живи надеждите на Ковънтри Сити за Висша лига

 

Ковънтри Сити не допусна поражение в последните седем кръга от Чемпиъншип, записвайки три победи, четири равенства и 13 точки. Тази серия се оказа достатъчна за “Сингърс” да влязат в шестицата и да играят за промоция. Съдбата на тима се реши от две точки, тъй като отборът на Блекбърн, който завърши на точка от топ 6, дебнеше за грешки.

Добрата форма на Ковънтри продължи и в полуфиналната фаза, където срещна тима на Мидълзбро. Двата отбора си размениха по едно гостуване, като това в Мидълзбро се оказа решаващо за “небесносините”. Нулево равенство и победа с 1:0 за Ковънтри Сити, далеч от дома, означава финал и възможност за класиране на най-високото футболно ниво в Англия.

 

Лутън Таун ще разчита на стабилност за голямата промоция

 

За разлика от Ковънтри Сити, мястото на Лутън сред първите шест не подлежеше на съмнения. Тимът завърши категорично на трето място и според много специалисти има най-големи шансове за промоция. 

Ако се стигне до нея, клубът трябва да мисли къде ще приема домакинските си двубои, тъй като “Кенилуърт Роуд” не покрива изискванията на Висшата лига. Това обаче е проблем, който към момента остава на заден план. 

През 2014 година, “шапкарите” бяха в Националната лига, което е петото ниво английския футбол. Лутън изпадна от Чемпиъншип през 2009 година на фона на финансов срив. По-малко от 10 години по-късно, те са на един мач от участие във Премиър лийг, след като елиминираха Съндърланд на полуфинал с общ резултат 3:2.

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Ковънтри Сити – Лутън Таун

 

Лутън Таун не е от най-удобните съперници на Ковънтри Сити. Както споменахме по-горе, последната победа на “Сингърс” над този противник датира от 28.10.2017. От тогава насам, “шапкарите” са записали чеитри победи и пет пъти са завършвали на равно. 

Лутън отново е считан за фаворит. Betano предлага коефициент от 2.47* за победа в мача и 1.75* за краен успех в плейофите. От друга страна, шансовете за успех в двубоя за Ковънтри Сити са с множител 3.05*, а за триумф в минитурнира коефициентът е 2.07*. Тук са налични всички методи за успех: в редовното време, с продължения и след изпълнение на дузпи. Всички те имат различни и интересни коефициенти. 

Мачът е от изключително важно значение и нито един от двата отбора не би предприел излишни рискове да се впуска смело в нападение. Именно това е причината да мислим, че няма да станем свидетели на един най-резултатните двубои. Коефициентът за Под 2.5 гола в мача е 1.60*. 

Има голяма вероятност срещата да влезе в продължения и там да бъде решен последния участник във Висшата лига. Пазарът “Мачът да бъде решен в продълженията” е с коефициент 5.80*.

Тези и още много интересни маркети може да откриете на сайта Betano. Не изпускайте интригуващия сблъсък между Ковънтри Сити и Лутън Таун. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.     

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ