ФА Къп преди четвъртия рунд – изненади, предстоящи сблъсъци, прогнози и оферти

Магията на турнира ФА Къп

Настъпи моментът да посрещнем четвъртия рунд на ФА Къп. Най – старият футболен турнир на планетата противопоставя отбори от всички нива на английския футбол. Жребият не подрежда съставите по ешелони – отбор от Лига 2 може да изтегли такъв от Висшата лига. В това се корени и магията на ФА Къп. През годините сме ставали свидетели на сензационни резултати. Този турнир дава шанс на по – непретенциозните отбори да се заявят пред английските гиганти.

Изненадите до този момент

Предишният рунд на ФА Къп ни предостави поредната доза неочаквани резултати. Третодивизионният Кеймбридж Юнайтед изхвърли елитния Нюкасъл от турнира с резултат 1:0 на стадиона на “свраките” “Сейнт Джеймсис Парк.” В герой за гостите се превърна българският вратар Димитър Митов, който бе непробиваем и отрази 9 противникови удара към своята врата. Стражът беше обявен и за играч на мача. Така един футболен мач превърна един българин в герой.

Чудо сътвори и отборът на Нотингам Форест. Под бурните възгласи на своите привърженици двукратният европейски шампион победи Арсенал с 1:0 на стадион “Сити Граунд.” Случайни неща в този турнир няма – през 2018 година славният английски отбор отново елиминира “артилеристите” от турнира с резултат 4:2 в последния сезон на великия Асен Венгер начело на Арсенал.

Изборът на негово величество жребия

За четвъртия рунд на ФА Къп жребият определи няколко двубоя, които напомнят за историята на Давид срещу Голиат. Челси посреща третодивизионния Плимут Аргайл. Двата отбора се срещат за първи път от 1989 година. Очакванията са Челси да продължи безпроблемно напред.

Отиваме към северозападна Англия, където Ливърпул и Кардиф ще спорят за място в петия кръг на ФА Къп. Домакините от Мърсисайд са считани за абсолютни фаворити. От друга страна, отборът от английския елит е бил елиминиран 4 пъти в тази фаза на турнира през изминалите 6 години. Това е повече от всеки един друг участник в тази надпревара за това време.

Уест Хям пък ще гостува на Кидърминстър Хариърс на стадион “Агборо.” Домакините се подвизават в Националната лига Север, което ги прави отборът от най – ниска дивизия в първенството. Според букмейкърите “чуковете” не би трябвало да срещнат никакви затруднения.

Манчестър Юнайтед посреща Мидълзбро на “Олд Трафорд.” Домакините от град Манчестър са непобедени срещу своя съперник в последните 13 мача във всички турнири. Жребият е отсъждал “червените дяволи” за съперник на отбора от Чемпиъншип цели 11 пъти в ФА Къп. Хората на Ралф Рангник са спечелили 28 от последните 31 домакински мача срещу опоненти от по – ниските нива на английския футбол. Статистиката отрежда лесна победа за домакините, но да не забравяме, че говорим за ФА Къп.

Елитът се среща в ФА Къп

Ще станем свидетели и на някои сблъсъци от Висшата лига. Тотнъм, Евертън и Уулвърхямптън ще срещнат съпротивата съответно на Брайтън, Брендфорт и Норич. Предимството е на страната на домакините, но в този турнир всичко е възможно.

Тотнъм успешно прескачат тази фаза на турнира в 5 от последните си 6 опита. Единственият неуспех на “шпорите” датира от сезон 2018 – 19 година срещу Кристъл Палас.

Евертън и Брентфорд се изправят един срещу друг за първи път от 1954 година. Тогава домакините разгромяват гостите с 6:1 в мач от второто ниво на английския футбол. През онзи сезон Евертън се класират за първия ешелон, докато Брентфорд изпадат в по – ниската дивизия.

Уулвърхямптън са елиминирали Норич във всеки от последните двубои за ФА Къп – 5:1 в третия рунд през 1971 и 3:2 във втория мач от четвъртия рунд през 1980 година.

Офертите на Betano

Тези и още срещи ни очакват в четвъртия рунд на ФА Къп. С толкова много футбол е редно да ви представим нашата оферта Match Combo. С нея можете да комбинирате различни пазари от един и същи мач в един комбиниран залог. За целта първо изберете събитието, а после Match Combo и наличните пазари за залози се филтрират автоматично. Можете да изберете от 2 до 7 пазара.

Най – старият футболен турнир в света предстои да ни зарадва с много мачове. Ние от Betano нямаме търпение за тях. На вас пожелаваме успешна седмица и не забравяйте да се забавлявате с нашите услуги.

Автор: Тодор Вълков

 

Следвайте ни и споделете: