Най – интересното в света на тениса през 2021 година

Големите турнири в тениса

Хубавото при тениса е, че на практика неговите основни големи събития са разпределени доста равномерно. По този начин, ние може да се наслаждаваме на тази спортна дисциплина целогодишно. Това ни позволява не само да се радваме на тази толкова динамична игра, но и да включваме тенис в залозите си.

Кои обаче са тези големи турнири? Кои са турнирите в света на тениса, определяни като най – популярни, най – гледани и най – привлекателни за залагане?

Уимбълдън

Този турнир се смята както за най – стария, така и за най – престижния и на глобално ниво, и на Големия Шлем. Турнирът Уимбълдън задължително се провежда на специално гледана тревна повърхност. Обикновено, турнирът трае две седмици и най – често започва през месец юли.

Турнирът Уимбълдън 2021 бе 134-о издание за мъже и 127-о за жени.

Новак Джокович успя да защити титлата си при мъже от 2019 като победи на финала италианеца Матео Беретини и по този начин той изравни рекорда за най – много спечелени титли от големия шлем (20). При жените, отличието грабна австралийката Ашли Барти след победа над Каролина Плишкова.

Открито първенство на САЩ (US Open)

Този турнир също е част от четирите турнира на Големия Шлем. Основан е през 1881 година и включва двубои между мъже, жени и двойки. Двойките могат да бъдат както смесени, така и отделни двойки мъже и отделни двойки жени. От 1987 година турнирът задължително се провежда на твърда настилка. Характерно за този турнир е, че носи най – голямата максимална парична награда за победителя. 

US Open 2021 бе 141-о издание. 

Даниил Медведев грабна отличието при мъжете след като се наложи над Новак Джокович на финала. При жените, титлата спечели, едва на 18, сензацията Ема Радукану. Така тя се превърна в една от най – младите състезателки с подобно постижение. При мъжете двойки с победа се поздравиха Ражив Рам и Джо Сейлсбъри, а при жените това направиха Саманта Стосур и Джан Шуай. При смесените двойки купата вдигнаха Джо Сейлсбъри и Дезире Кравчик. 

Открито първенство на Австралия (Australia open)

Открито първенство на Австралия също е част от турнирите от Големия Шлем. То е ежегодно събитие, което се провежда през зимата. Обикновено това се случва през месец януари. Турнирът датира от 1905 години и винаги се организира в Мелбърн Парк, Австралия. 

Шампион на този турнир при мъжете стана Новак Джокович, а при жените Наоми Осака. 

Открито първенство на Франция (French open)

С този турнир затваряме и цикъла от четирите турнира от Големия Шлем. Откритото първенство на Франция се провежда непосредствено преди началото на турнира Уимбълдън, тоест в рамките на две седмици в периода май – юни месец. Първото събитие от Откритото първенство на Франция е от далечната 1891-ва година, като през първите години от своето развитие то е било форма на Национален турнир по тенис за страната. Едва през 1925-та година започват да се допускат и чуждестранни състезатели.

Победител при мъжете отново е сърбинът Новак Джокович. Така той печели 3 от 4 големи турнира през 2021 година. При жените шампионка стана Барбора Крейчикова.

Залози и коефициенти в тениса

Тенисът е един от най – популярни спортове в днешно време. Също така той е и доста приятен за залагане. Ние от Betano.bg сме се погрижили да ви предложим богат набор от пазари. Предлагаме също така и оферти, които да улеснят Вашата игра и потенциални печалби. Не веднъж сме ставали свидетели на фамозни обрати в тениса. Ако искате да избегнете това, то Вие сте дошли на правилното място. Betano.bg предлага офертата от “2 сета аванс”, която не се среща на много места. Ако тенесистът Ви поведе с 2 сета, то залогът Ви автоматично се превръща в печеливш. Тази и още много оферти може да намерите като посетите нашия сайт – Betano.bg.

След всичко това остава само едно – да играем. Не забравяйте и да се забавлявате и насладите на тази велика игра!

Автор: Николай Василев

Следвайте ни и споделете: