“Гражданите” ще търсят реванш срещу европейския клубен шампион – Реал Мадрид срещу Манчестър Сити

Повторение на спектакъла от миналия сезон

 

Година по-късно, отново на полуфинал в Шампионска лига, Реал Мадрид и Манчестър Сити се изправят един срещу друг. Всички помним какво се случи тогава и може само да се надяваме на подобен развой, и сега. 

На същият този етап през миналия сезон, “белият балет” отстрани английския тим след два спиращи дъха сблъсъка. “Небесносините” бяха на крачка от така жадувания финал след 4:3 на “Етихад” и преднина от 1:0 до 90-ата минута на “Сантяго Бернабеу”. Приказката за Реал Мадрид на европейската сцена продължи. След като постигна обрати срещу Пари Сен Жермен и Челси, чудото отново бе на тяхна страна в последните моменти от втория сблъсък. Родриго прати всички от Мадрид в екстаз, а мача в продължения с два бързи гола в добавеното време. Карим Бензема класира “белите” на финал с точно изпълнена дузпа. 

Манчестър Сити чака с нетърпение отново да премери сили с “кралския” клуб, този път с подсилено нападение. Ще успее ли Пеп Гуардиола отново да изкачи негов отбор на европейския връх?  

 

Реал Мадрид срещу английската Висша лига

 

В две поредни кампании, Реал Мадрид се изправя не срещу един, не срещу два, а срещу цели три представителя на английската Висша лига. В двата случая, това са отборите на Ливърпул, Челси и Манчестър Сити. Единствената разлика е, че през настоящото издание на “турнира на богатите”, срещата им с “мърсисайдци” бе на осминафинал, а не в битката за трофея. Във всеки един от случаите, “белият балет” продължава напред като победител. 

Ситуацията този път е различна. Манчестър Сити изглежда по-силен от всякога. Според мнозина, Ман Сити най-накрая ще вдигне “ушатата”. Не бива обаче да се подценява магията на Реал Мадрид в този турнир. Отборът е достатъчно опитен и знае как да излиза от ситуации, в които не е фаворит. 

“Белите” ще са домакини в първата среща, която ще се играе на 9 май, вторник, от 22:00 часа. 

 

Манчестър Сити е основен претендент за титлата сред последните четири

 

Останаха четири претендента за трофея от Шампионска лига, като Ман Сити е основен фаворит за спечелването му. За тази цел е нужно да преодолее настоящия крал на Европа Реал Мадрид и един от миланските грандове. Много специалисти предвиждат, че ако “гражданите” отстранят испанския клуб, финалът няма да представлява проблем за тях. Разбира се, не бива да омаловажаваме качествата на Милан и Интер, но моментното състояние на Манчестър Сити е забележително.

Привличането на Ърлинг Холанд в редиците на Пеп Гуардиола ги изстреля до нови висоти. Норвежецът е голмайстор номер едно в най-силния европейски клубен турнир, отбелязвайки цели 12 гола в 8 двубоя. Холанд никога не се е изправял в официална среща срещу Реал Мадрид. Младокът търси нови постижения в кариерата си, а именно гол и евентуално отстраняване на “лос бланкос” от любимия им турнир. 

“Гражданите” ще приемат Реал във втория мач реванш на 17 май. 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Реал Мадрид – Манчестър Сити 

 

Въпреки легендарния статут на Реал Мадрид в Шампионска лига, особено на испанска земя, Ман Сити е сочен за фаворит в първата среща и да се класира. 

Betano предлага коефициент от 3.20* за победа на мадридчани. В същото време, успехът за “небесносините” е оценен на 2.18*. Преди изиграването на първия мач, “белият балет” има 3.55* коефициент да достигне финал. Участието в борбата за титлата на Манчестър Сити е с коефициент 1.30*. 

Винаги, когато наблюдаваме двата европейски гиганта един срещу друг, ставаме свидетели на солидно количество попадения. Едва три от последните десет сблъсъка между двата тима са завършвали с Под 2.5 гола. Коефициентът за подобно развитие в първия полуфинал е 2.10*. Равенствата също са рядко срещани, едва две за последните десет срещи. 

Попаденията не само, че преобладават, но и често валят в двете посоки. Пазарът за Двата отбора да отбележат гол е изчислен на 1.60*, а Ърлинг Холанд и Карим Бензема са основни заподозрени за тази работа. 

Ще ни предоставят ли нов зрелищен сблъсък два от най-големите футболни колоса на стария континент? Не пропускайте първа част на трилъра Реал Мадрид срещу Манчестър Сити, но и не забравяйте да се забавлявате, докато залагате на него. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: